Tea Time Esencja do twarzy

85,00 zł

Na dzień dobry i na dobranoc – zafunduj swojej skórze solidną porcję naturalnego nawilżenia i odżywienia, do porannej lub wieczornej pielęgnacji włączając esencję do twarzy Tea Time. Dzięki lekkiej, bezolejowej formule, opartej na dobroczynnym działaniu hydrolatu malinowego, odpowiada na potrzeby cery różnego typu: zarówno suchej, jak i mieszanej czy przetłuszczającej się, dojrzałej i zmagającej się z młodzieńczymi problemami.

Pojemność: 30 ml

Ilość

Esencja Tea Time skrywa w sobie moc naturalnych składników:

- bioferment z bambusa, nazywany naturalnym silikonem, który poprawia nawilżenie skóry, zwiększając efekt wygładzenia i miękkości;

- D-pantenol o silnym działaniu nawilżającym, regenerującym i przeciwzapalnym;

- ekstrakt z lukrecji kojący skórę podrażnioną i łagodzący stany zapalne;

- bioferment z alg morskich, który działa jak tarcza, zwiększając ochronę skóry przed szkodliwym wpływem czynników atmosferycznych: wiatru, mrozu i deszczu, a także wspomaga pobudzenie mikrokrążenia i uelastycznienie naskórka oraz daje efekt liftingująco-ściągający.

Nanieś niewielką porcję esencji na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu, a następnie wmasuj i… zachwyć się efektem.

Esencji Tea Time możesz używać na noc i na dzień, zarówno solo, jak i pod krem czy olej. Dzięki temu, że błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Dla wzmocnienia jej działania stosuj z kremem do twarzy Tea Time.  

SKŁADNIKI:

Hydrolat malinowy, Bioferment z bambusa, Bioferment z alg morskich, Pantenol, Sorbitol, Zapach: Biała herbata, Ektrakt z lukrecji, DHA BA*, Guma Guar

INCI:

Rubus Idaeus Fruit Water, Aqua, Lactobacillus/Nereocystis Luetkeana Ferment Filtrate, Lactobacillus Ferment, Propylene Glycol, Panthenol, Sorbitol, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Parfum, Glycyrriza Glabra Root Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Lactobacillus Ferment, Glycerin, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol*, Cyamopsis Tetragonoloba Gum, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Dehydroacetic Acid*

* Konserwant akceptowany przez ECO-CERT do stosowania w kosmetykach naturalnych

Unikać kontaktu z oczami. Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od bezpośrednich promieni słonecznych.

Z racji, że nasz produkty wytwarzane są z naturalnych surowców, wzbogacane olejkami eterycznymi bądź aromatami kosmetycznymi, pragniemy poinformować, że u osób uczulonych na poszczególne składniki mogą wystąpić reakcje niepożądane. W takim przypadku prosimy o zaprzestanie korzystania z produktu i poinformowania nas o takim przypadku na nasz kontakt mailowy.  

Zobacz także

W tej samej kategorii